26,92

Anura Nebbiolo Signature

Wijnbereidingsproces

Alle druiven worden met de hand geoogst en geplukt op optimale rijpheid. Gefermenteerd in open roestvrijstalen fermentatietanks met temperatuurregeling. Alleen punchdowns worden gedaan op deze specifieke variëteit zonder pompovers om ervoor te zorgen dat de gewonnen tannines in balans blijven en de wijn een goede structuur geven zonder te agressief te zijn in de mond.

Rijping

Na fermentatie wordt de wijn allemaal gerijpt in 225L Franse eiken vaten, 2e en 3e vulling gedurende 24 maanden. Er wordt voor oudere vaten gekozen om ervoor te zorgen dat het prominente karakter van rood fruit niet wordt overweldigd door eiken aroma’s.

Proeverijen

Lichtrood van kleur met een steenoranje tint. De neus is zeer complex met smaken van kersen, frambozen en tabak gecombineerd met secundaire verouderingseigenschappen. De wijn is heerlijk gestructureerd in het midden van het gehemelte en eindigt met stevige sappige tannines. Deze wijn past perfect bij vleeswaren en gerechten met tomaten.

Producent

Bekijk ook andere wijnen