Mooi Bly Winery van Liesbeth en Erik ontwaakt iedere ochtend bij het geluid van tropische vogels. De wijnranken liggen tegen de flank van het ‘Du Toit Kloof’ gebergte. Zon en koelte van de bergen zorgen voor mooie rijpe druiven.
Voor de ontwikkeling van de wijngaard wordt geavanceerd onderzoek verricht, zodat de juiste combinatie van onderstammen en cultuurvariëteiten kan worden gekozen in overeenstemming met onze bodemtypes en ligging. Op de Mooi Bly Winery wordt milieuvriendelijk geproduceerd. Met correct wijngaardbeheer zoals: snoeiwijzen, kiepen, geplande irrigatie, enz… proberen we vruchten van topkwaliteit te kweken die uiteindelijk resulteren in een kwaliteitswijn!
In de kelder wordt een filosofie van minimale interventie gevolgd. Door de hoge kwaliteit van het fruit, maken we wijnen die door de druiven zelf gemaakt worden. Alleen de beste trossen komen in onze pers terecht, daarom hebben we een tweede selectie in de kelder nadat de druiven geplukt zijn. De druiven worden koud gehouden tijdens het hele werkproces om maximale smaken en aroma’s af te leiden. Ook in onze kelder werken we milieuvriendelijk, er worden namelijk geen schadelijke chemicaliën gebruikt voor het schoonmaken.