De fermentatie is begonnen in een kleine open tank. Met behulp van een triltafel wordt handmatig gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste bessen worden geselecteerd en naar de tank worden gestuurd. Na een periode van koude maceratie (48 uur) werd de tank ingeënt met commerciële gist om de fermentatie te starten. Pump fermentaties en handmatige punch downs werden regelmatig gedaan tijdens fermentatie om de extractie te maximaliseren. Vervolgens wordt de wijn nog 30 dagen na de gisting op de schil gelaten voor maximale smaakextractie.
Wijn heeft 20 maanden op eiken gerijpt; 30% nieuwe Franse eiken vaten en de rest in 3e en 4e vaten.
Aroma’s van zoete pruimen, moerbei en marsepein met een rijk mondgevoel en een lange, zachte afdronk, onderstreept door zoethoutkruiden en gedroogde perziktinten. Prachtig in combinatie met gegrild vlees, rijke tomatengerechten en stoofschotels of kan ook worden genoten met een gerijpte kaasplank en zoete confituur. Altijd een hit bij elke Braai! (BBQ)
+32 475 93 71 90
info@rolu.be
Kasteelstraat 33a
9255 Buggenhout
maandag : 17.00u – 20.00u
dinsdag : gesloten
woensdag : gesloten
donderdag : gesloten
vrijdag : 17.00u – 20.00u
zaterdag : 09.00u – 12.00u
zondag : gesloten
1 Uniek aanbod
2 snelle levering
3 great service
De minimum leeftijd voor deze producten is 18 jaar.
ABV witte wijnen: 13% – ABV rode wijnen: 15%
Kickstarted by Mailbox