Na het ontstoken wordt de druivenmost gedurende 48 uur onderworpen aan koude maceratie voordat de gisting wordt gestart in roestvrijstalen tanks met open bovenkant. Regelmatige pump-overs en handmatige punch-downs worden gedaan tijdens de fermentatie om de smaakextractie te maximaliseren. Na de gisting wordt de wijn 21 dagen na de gisting op de schil gelaten om de tannines verder te verzachten en te integreren.
De wijn wordt direct naar vat gestuurd na fermentatie in tank. Vervolgens wordt hij 16 maanden gerijpt in 225L Franse eiken vaten, 15% nieuwe eik en de rest van de wijn in 2e, 3e en 4e vulling eiken vaten.
Deze complexe merlot heeft intense smaken van rijpe bramen, rode bessen en zwarte bessen. Er zijn hints van munt- en violette aroma’s, waaronder subtiele tonen van donkere chocolade en koffie. De wijn heeft goed geïntegreerd Frans eiken, een zacht gehemelte en een lange afdronk.
+32 475 93 71 90
info@rolu.be
Kasteelstraat 33a
9255 Buggenhout
maandag : 17.00u – 20.00u
dinsdag : gesloten
woensdag : gesloten
donderdag : gesloten
vrijdag : 17.00u – 20.00u
zaterdag : 09.00u – 12.00u
zondag : gesloten
1 Uniek aanbod
2 snelle levering
3 great service
De minimum leeftijd voor deze producten is 18 jaar.
ABV witte wijnen: 13% – ABV rode wijnen: 15%
Kickstarted by Mailbox